skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en Goats Cheese Crumbles

Type recept

Lunchgerecht/bijgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

40 minuten

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries ( vers bladerdeeg of hartige taartdeeg)
  • 3 zoete aardappels
  • 5 oranje snackpaprika’s (of een grote paprika)
  • 500 gram trostomaten
  • een blikje tomatenpuree
  • peper, zout
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 50 gram tomatenpesto
  • 2 takjes basilicum
  • 1 pakje spekblokjes
  • 100 gram Alphenaer Goats cheese crumbles

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid daar de plakjes bladerdeeg over. Zorg dat de randen iets over elkaar heen liggen en druk deze aan, zodat er geen saus onder het deeg terecht kan komen.

Bestrijk een helft van de plaattaart met tomatenpesto.

Meng de tomatenpuree met het water en wat peper en zout, meng goed door en bestrijk hier de andere helft van het deeg mee.

Schil nu de zoete aardappels en snijd ze in plakken.

Verwijder de pitjes uit de paprika’s en snijd in ringen of blokjes.

Snijd de kroon uit de tomaten en snijd hier partjes van.

Beleg de plaattaart met de groenten, door elkaar of verdeeld, je bepaalt zelf de indeling!

Pluk de blaadjes basilicum en verdeel deze over de plaattaart, bestrooi op het laatst met Goats Cheese Crumbles en kort aangebakken spekblokjes (of -reepjes).

Sprenkel wat olijfolie over de plaattaart en bak in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.