Flammkuche met spek, ui en Goats Cheese Crumbles
Ingrediënten
- 7 g droge gist (zakje)
- 300 g bloem
- 1 tl zout
- 150 ml water
- 150 g gerookt ontbijtspek
- 125 ml crème fraîche
- 200 g volle Franse kwark
- 1 mespunt nootmuskaat
- 3 witte uien
- 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles
Bereidingswijze
Meng in een kom de gist, bloem en het zout.
Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in.
Kneed tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes.
Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm.
Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel dit mengsel over het deeg.
Snijd de ui in ringen.
Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui.
Strooi er de Goats Cheese Crumbles rijkelijk overheen.
Bak de flammkuche ca. 6 min. in het midden van de oven.