skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Amuse met biet en geitenkaas

Type recept

Voorgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles Honing
  • 1 ½ el. ciderazijn of witte wijnazijn
  • 4 el. yoghurt
  • 1 tl. geraspte mierikswortel
  • 1/2 tl. mosterd
  • 1/2 el. olie
  • Een paar takjes verse dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de gekookte bietjes en snijd ze in dobbelsteentjes.

Doe ze in een bakje en besprenkel met de azijn voeg de Goats Cheese Crumbles toe en meng het voorzichtig door elkaar.

Snijd de sinaasappels door midden en verwijder de halve partjes. Snijd grote partjes nog eens door.

Voeg de sinaasappelstukjes bij de bietjes en geitenkaas.

Pers de lege sinaasappels uit en meng het sap met de yoghurt en de mierikswortel.

Hak de takjes dille fijn en bewaar 4 mooie toefjes voor de decoratie.

Voeg de dille toe aan het yoghurtmengsel.

Vul een amuse glaasje met een beetje Yoghurtmengsel en leg daarop het bietenmengels.

Top het af met een takje dille.