Bladerdeegcadeautjes met Verse geitenkaas Cranberry-Kaneel
Ingrediënten
- 2 plak (200 gram) Verse Geitenkaas Cranberry-Kaneel
- 6 plakken bladerdeeg uit de vriezer
- 1 ei
- (kaneel) suiker
- eventueel walnoten of een zakje pijnboompitjes
- voor de garnering: kaneelstokjes en losse gedroogde cranberries
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden en ontdooi de bladerdeegplakken.
Voor de grotere lunchgerecht-variant laat je de bladerdeegplakjes heel. Snijd voor de mini’s de plakjes bladerdeeg in vieren.
Brokkel de geitenkaas in stukjes, leg deze in het bladerdeeg en voeg naar keuze een walnoot of wat pijnboompitjes toe.
Vouw de punten van de bladerdeeg naar elkaar toe en plak ze dicht met wat water.
Klop het ei los en bestrijk de dichtgevouwen bladerdeegcadeautjes hiermee. Strooi wat (kaneel)suiker bovenop de cadeautjes.
Zet de hapjes 12 tot 15 minuten in de oven tot het deeg krokant is.
Garneer de geitenkaas cadeautjes op een plank met een paar kaneelstokjes en wat losse cranberries voor een extra feestelijke sfeer.