Alphenaer geitenkaas borrelplank
Ingrediënten & Bereidingswijze
Voor de Alphenaer borrelplank kun je diverse soorten geitenkaas gebruiken. Denk hierbij aan Verse geitenkaas in de Naturel variant met daarnaast een zoete Verse geitenkaas in Honing of Cranberry. De gerijpte kazen van Alphenaer geven de kaasplank een pittige bite. Kies hierbij bijvoorbeeld een plak Gerijpte geitenkaas en een stuk Brie of een MiniBrie. De combinatie tussen Naturel (gerijpte geitenkaas, Brie of MiniBrie) en Fenegriek (Brie) op één plank is een echte aanrader.
Hierbij kun je verschillende toppings gebruiken, bijvoorbeeld Serranoham, tomaatjes, bosbessen of avocado blokjes. Zet daar een honing-mosterd dip bij om het af te maken.
Extra tip: snijd de geitenkaas in partjes.
Kies een leuke prikker en steek een tomaatje, bosbes of avocadoblokje op een partje kaas.
Lekker is ook om te variëren met rauwe ham, gedroogde worst in dunne plakjes, gerookte zalm, vijgen, gedroogd fruit of verse druiven, aardbeien gemarineerd in balsamico of frambozen.