Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas Goats Cheese Crumbles honing
Ingrediënten
- 6 eieren
- 4 eetlepels ricotta
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 lente ui
- 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles honing
- 1 theelepel provinciaalse kruiden
- Zout / peper
- Boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Neem een ovenvaste schaal of bakvorm, liever geen springvorm want dan loop je het risico dat je eimengsel er uit loopt tijdens het bakken.
Smeer de vorm in met wat boter.
Verdeel de kerstomaatjes, de geitenkaas en in ringetjes gesneden lente-ui over de bodem.
Klop in een kommetje de overige ingrediënten door elkaar en giet er overheen.
Bak de clafoutis in 30 – 45 minuten mooi bruin en gaar.
De baktijd is afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van je vorm.
Wanneer je er voorzichtig met je vingers op duwt moet het een beetje veerkrachtig aanvoelen. Het ei mag best een beetje zacht zijn maar niet meer vloeibaar.
Serveer direct of laat afkoelen en snijd er puntjes van voor bij de borrel.