Gevulde kipfilet met geitenkaas en honingjus
Ingrediënten
- 8 g verse tijm
- 1 bosui
- 4 kipfilet
- 100 g Ardennerham
- 25 g boter
- 170 ml gevogeltefond
- 1 el vloeibare honing
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el paprikapoeder gerookt
- 150 gram Goats Cheese Crumbles
Bereidingswijze
Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
Snijd de bosui in ringetjes.
Meng in een kom 100 gram Goats Cheese Crumbles en met de bosui, de helft van de tijm en breng op smaak met (versgemalen) peper.
Snijd de kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met het geitenkaasmengsel.
Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met de plakken ham.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca 15 min. goudbruin en gaar. Keer de kipfilets regelmatig.
Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de fond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet.
Roer de aanbaksels los en kook op hoog vuur 2-3 min. in tot een licht gebonden jus.
Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in gelijkmatige stukjes.
Leg de kipfilets op warme borden en schep de jus erover.
Bestrooi als laatst de gevulde kipfilet met gerookte paprikapoeder en Goats Cheese Crumbles.
Serveer met krieltjes en salade.