skip to Main Content
Alphenaer is het merk van:

Lauwwarme salade van gemarineerde groene asperges, mini champignons en geitenkaas

Type recept

Lunchgerecht/bijgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram asperges
  • Spekreepjes (Goodbite)
  • 250 gram champignons
  • 100 gram gemengde sla
  • 12 Alphenaer Goats Cheese Pucks (kleine schijfjes geitenkaas)
  • 2 citroenen
  • Olijfolie
  • 200 gram pompoenpuree
  • 1 eetlepel stemgember
  • 1 eetlepel tai koriander woksaus
  • 50 gram basilicum
  • 20 gram bieslook
  • 20 gram peterselie
  • 100/150 gram nacho’s naturel
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Maak een marinade van citroen, olijfolie, gembersiroop, fijngesneden basilicum, peper en zout.

Verwarm de groene asperges en champignons kort in de oven en marineer ze met de marinade.

Snijd de basilicum, peterselie en bieslook fijn. Maal de nacho’s fijn in een keukenmachine. Meng de groene kruiden met de nacho’s en paneer de geitenkaas plakjes hiermee.

Verwarm de crème van pompoen met fijngesneden stemgember en maak op smaak evt. een beetje tai koriander woksaus, peper en zout. Bewaar de pompoen crème buiten de koeling.

Bak de geitenkaas plakjes en spekreepjes in een pan met olijfolie kort tot ze mooi goudbruin zijn, let op dat de kruiden niet te donker worden.

Leg de sla in een rechte baan op een bord. Leg daarop de gemarineerde groenten. Daarop 3 geitenkaasjes en spekreepjes per persoon.

Maak met een lepel een strakke baan van de crème voor de salade.