Romige paprikaschuim soep met Goats Cheese Crumbles
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 dl groentebouillon (tabletje)
- 5 el slagroom
- 1 courgette (circa 200 g)
- Zout
- 3 el stijfgeklopte slagroom
- Versgemalen witte peper
- 75 g Alphenaer Goats Cheese Crumbles
Bereidingswijze
Snijd van de gewassen courgette de schil met ½ cm vruchtvlees eraan, in de lengte af en snijd deze in ruitjes van ½ cm.
Breng 5 dl water aan de kook met wat zout en blancheer de courgetteruitjes ca. 2 min. en giet ze af.
Breng in een pan de bouillon met de slagroom aan de kook en laat 5 min. tot de helft inkoken op middelhoog vuur.
Snijd de paprika’s in grove stukken, kook deze tot ze zacht zijn en voeg ze samen met de tomaten stukken bij de ingekookte bouillon.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een egaal mengsel.
Voeg de stijfgeklopte slagroom aan de paprika-tomatenbouillon toe en klop het nog even goed door.
Voeg de courgette ruitjes en zout en peper naar smaak toe.
Schenk de soep in de borden en garneer het met Goats Cheese Crumbles.