Perensalade met Goats Cheese Crumbles en maanzaaddressing
Ingrediënten
Salade:
- 1 zakje veldsla of rucola
- 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles
- 4 rijpe handperen
- Waterkers voor garnering
Dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el zonnebloemolie
- 3 el wittewijnazijn of ciderazijn
- 1tl gele basterdsuiker
- takje verse tijm
- 1 flinke el maanzaad
- Zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Gebruik rucola (pittige) of veldsla (boterzacht). Was de sla en verdeel over de borden.
Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de parten in de lengte doormidden en leg ze op de sla.
Schil ze eventueel, maar ongeschild zijn ze mooier.
Schud voor de dressing olie, azijn, suiker, tijm, peper en zout in een afgesloten potje.
Doe het maanzaad erbij en schud nogmaals.
Besprenkel de peren met de dressing en strooi rijkelijk met Goats Cheese Crumbles erover.
Garneer met waterkers.