Scones met Goats Cheese Crumbles honing en tijm
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 ½ theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 50 gram boter
- 75 gram volle melk
- 1 theelepel honing
- 1 ei
- Een paar takjes verse tijm
- 100 gram Alphenaer Goats Cheese Crumbles honing
Bereidingswijze
Rasp de boter en leg dit in de vriezer zodat deze goed koud is bij het verwerken in de scones.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, zout en de maïzena boven een kom en meng er de Goats Cheese Crumbles honing en de tijm doorheen.
Neem de boter uit de vriezer en meng deze ook door het bloemmengsel.
Klop het ei los met de melk en de honing en meng deze kort door het bloemmengsel.
Kneed kort door tot het deeg enigszins samenhangt. Kneed vooral niet te lang, het is de bedoeling dat de boter er in stukjes doorheen zit.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2 cm dikte.
Steek er met een steker van ongeveer 6 cm doorsnede mooi cirkels uit.
Duw de resten weer tegen elkaar en steek er nog meer scones uit tot het deeg op is. Heb je geen steker neem dan een glas met een scherpe rand of snijdt met een mes stukken van je deeg.
Leg de geitenkaas-tijm scones met tussen ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besmeer de bovenkant met een beetje melk en strooi er nog wat extra tijm over.
Bak de scones in ongeveer 12-15 minuten goudbruin en gaar.